Tietoa meistä

Vudekan kirjoittajia:

Johanna Viitanen

Tiedotus 19.8.13

Johanna Viitanen on kantahämäläinen kirjailija ja kustannustoimittaja.
Hän on työskennellyt kirjoittajana vuodesta 1994 ja tehnyt opintonsa
kirjoittamisen, kirjallisuustieteen, mediatutkimuksen ja journalismin
aloilla.
Viitasen aiempaan tuotantoon kuuluu seitsemän tietokirjaa, joiden
lisäksi hän on työstänyt kustannustoimittajana muiden fakta- ja
fiktioteoksia. Hän kirjoittaa proosan ja tietokirjojen lisäksi runoja,
lastenkirjallisuutta ja asiatekstejä. Hiekkaan kadonneet jäljet (www.minerva.fi) on
hänen ensimmäinen julkaistu proosateoksensa.

Myöhemmin tänä vuonna Vudeka julkaisee hänen yhdeksännenteoksensa Pihatto - jos hevonen saisi valita.

Johanna Viitanen (s. 1975) lähetti ensimmäisen romaanikäsikirjoituksensa kahteen kustantamoon 15-vuotiaana. Teosta ei - "kaikkien onneksi" - julkaistu. Nykyisin hän työskentelee kirjoittajana, pitää yhä science fictionista ja viihtyy parhaiten soilla. Opintonsa Viitanen on tehnyt kirjoittamisen ja kirjallisuustieteen aloilla, ja tietokirjojen ohella hän kirjoittaakin myös lyriikkaa ja draamaa.

"Etsin lukukokemusta, josta nousee iho kananlihalle. Se voi lähteä yhtä hyvin radiokuunnelmasta tai sarjakuvasta kuin tietokirjasta, jossa ei ole ainuttakaan kuvaa. Aiheella ja lajityypillä ei ole merkitystä."

Jos kirjailija saisi ottaa autiolle saarelle kolme kirjaa, ne olisivat Ursula K. LeGuinin Pimeyden vasen käsi, Neil Gaimanin ja Terry Pratchettin Hyviä enteitä ja Esko Valtaojan Elämää maailmankaikkeudessa.

Tuotantoa

 • Góðráð - islanninhevosen nimet ja nimeämisperinteet
  (Linda Bergströmin kanssa, 2006)
 • Hevosen värit (2007)
 • Täyttä laukkaa - Tuomarinkylän ratsastuskoulu 1968-2008 (2008)
 • Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia
  (Eerika Häkkisen kanssa, 2009)
 • Hekla säntää kesään (Saara Niemen kanssa, 2009)
 • Pieni kauhukauppa ja muita mielikuvaharjoituksia
  (Eerika Häkkisen kanssa, 2010)
 • Heklan kuusi päivää (Saara Niemen kanssa, ilmestyy elokuussa 2011)
 • Syksyllä 2013 julkaistaan romaani Hiekkaan kadonneet jäljet, kustantaja Minerva.

Viitanen on myös toimittanut ja kuvittanut lukuisia muiden teoksia sekä julkaissut useita tuhansia tekstejä ja kuvia aikakauslehti- ja vapaana toimittajana. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Eläinmaailma-lehden toimittajana ja Z-lehden (myöh. Voltti) päätoimittajana ja toimii nykyisin kirjailijantyönsä ohessa Vudekan kustannustoimittajana.

Eerika Häkkinen

Eerika Häkkinen (s. 1967) on kuopiolainen ammattipedagogi. Arkityötään hän tekee lukion tiedeaineiden opettajana, ja lisäksi hänellä on sekä master-tason ratsastuksenopettajan että III tason Centered riding -ohjaajan pätevyys. Häkkinen on kilpaillut este-, koulu- ja kenttäratsastuksessa itse kasvattamillaan ja kouluttamillaan puoliveriratsuilla.

Tuotantoa:

 • Heppahöperön opas (Tiina Jäntin kanssa, Stabenfeldt 2005)
 • Pennejä taivaasta ja muita istuntaharjoituksia (Johanna Viitasen kanssa, 2009)
 • Pieni kauhukauppa ja muita mielikuvaharjoituksia (Johanna Viitasen kanssa, 2010)

Katri Syvärinen

Katri Syvärinen on tamperelainen yrittäjä ja toimittaja, joka työskentelee yritysviestinnän ja aikakauslehtien parissa. Lisäksi hän on sertifioitu NLP-valmentaja ja erikoistunut urheilijoiden henkiseen valmennukseen. Tässä työssä hän opettaa muun muassa ratsastajia käyttämään henkistä potentiaaliaan mahdollisimman tehokkaasti.

Syväristä kiehtovat oppiminen ja kehittyminen. Miksi toisista tulee alallaan parempia kuin toisista? Miten voisin tulla vielä paremmaksi siinä, mitä teen? Samaan teemaan liittyvät hänen teoksensa Syvemmälle satulaan (Vudeka 2009) ja Lähtövuorossa Anna-Julia Kontio - nuoren ratsastajan tarina (Vudeka 2011). Ne kertovat suomalaisten ratsastuksen ammattilaisten ajatuksista, kokemuksista ja asenteista.

Vapaa-aikanaan Syvärinen nauttii kouluratsastuksen ja golfin henkisistä haasteista, joita molemmat tarjoavat riittämiin - ja se vasta onkin hauskaa!

Tutustu Katrin valmennusohjelmaan, julkaisu tuokokuussa 2013. NLP-valmentaja Katri Syvärisen henkinen valmennus on pian ratsastajien saatavilla verkossa. Verkkokurssilla voit opiskella netin kautta milloin ja missä tahansa. Ohjatut rentoutukset ja mielikuvaharjoitukset onnistuvat vaikka kisamatkalla!  

Markku Saastamoinen ja Juha Erola

Markku Saastamoinen on MTT:n hevostalouden erikoistutkija, jonka erikoisalaa ovat hevosen ruokinta, rehut ja jalostus. Juha Erola työskentelee Suomen Hevosurheilumuseon museomestarina, ja hän on aiemmissa toimissaan huolehtinut muun muassa Hevosopiston laidunlaumoista. Luontovalokuvaajana häntä kiinnostavat erityisesti perinnemaisemat ja luontoarvot.

Tuotantoa Vudekalta:

 • Hevoslaitumilla (Juha Erolan kanssa, 2008)

Saara Niemi

Saara Suutarla (ent. Niemi, s. 1978) on hämeenlinnalainen yrittäjä. Arki pyörii hevosalan yrityksen kanssa sekä Veeran, Kanervan ja Fannin äitinä. Eläinintohimo kohdentuu hevosten lisäksi kissoihin ja päättyy ennen käärmeitä. Saara on aiemmin kilpaillut islanninhevosillaan monia vuosia ja kasvattanut muutaman tulevaisuuden ratsun. Nyt hevostelu keskittyy ratsukoiden opetukseen, täyshoitohevosiin ja enimmäkseen harrasteratsastamiseen. Luonnon antimet äänineen, väreineen ja valoineen ovat tärkeä osa arkea. Tuotantoa

 • Hekla säntää kesään (Johanna Viitasen kanssa, 2009)
 • Heklan kuusi päivää (Johanna Viitasen kanssa, ilmestyy elokuussa 2011)